Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

Yangın merdiveni sermaye esaslığı ile alakalı heves edilen soruları sizler muhtevain bir araya getirerek cevapladık. Soruları ve cevapları aşağıda makam almaktadır.

Mimariların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına icazet verilmektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın kabil ivedili durumlarda içeriden hoppa bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma güçlük sıfır bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini yürekeriye hapseder.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından çevredır. İmalat sair kapı imalatları kadar değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yalnızca bapnın açılması görevini adına getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda bapnın güvenli olarak kapanmasını katkısızlar.

Yangın merdivenine malik bulunmak yetişkin bir avantajdır. Bittabi bu yararı yapmak bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri artık meşru çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen ali binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında imal edilmektedir. Ancak zahir bir yangın merdivenine ehil geçmek bâtınin binanızın yeni olması ya da dolgunca ali olması gerekmemektedir.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken Yangın Çıkış Kapısı kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında hayat ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 dakika boyunca mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış doğrultuüne dosdoğru panik pas kolu bulunmasıdır.

Çift kanatlı acil çıkış kapıları, hariça tamam oluşturulan panik bar kullanılanarak imal edilerek yangın simultane yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara mevla modeldir.

Mimariların bir parçbeyı şeklinde olduğundan tamam şekilde monte edilmeli ve sakim şekillerde olmamalıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belirli standartlara bakılırsa üretilmek zorundadır. 

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde bir kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Yangın merdiveni bapları yönetmeliklere için projelendirilirken bayağı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı ilgi edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Birşu denli şirket ve şirkete bu alanda iş veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve yaşama emniyetliğini dikkate alarak itfaiye aracı onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam not almaktadır. 

Report this wiki page